Benieuwd hoe cliënten Coachpraktijk Achterhoek hebben ervaren?
We delen graag een aantal van hun reacties met je.

Het ontwikkeladviestraject was erg prettig. Ik heb er weinig op aan te merken.
We hebben gecommuniceerd via de mail, telefonisch en videobellen. Gabriëlle was via alle wegen goed bereikbaar. De betrokkenheid was heel fijn. Toen ik bijvoorbeeld even vastliep in de praktijk rondom lopende sollicitaties, stelde Gabriëlle zelf voor om te bellen en het te bespreken. Op dat moment wat het prettig om iemand te spreken die bekend was met het sollicitatiewereldje. Hierna wist ik ook beter wat ik moest doen. Verder heb ik door het hele traject betrokkenheid ervaren.
Voordat ik begon aan het traject wist ik niet goed wat ik wilde doen qua baan. Mijn contract bij mijn huidige werkgever zou niet verlengd gaan worden, dus moest ik opzoek gaan naar iets anders. Ik wist dat ik wilde werken met kinderen, maar verder liep ik vast. Door de gesprekken met Gabriëlle en zeker ook door de tools die zij heeft ingezet, kreeg ik beter inzicht in mezelf en wat ik wilde gaan doen.
Ik heb een baan gevonden waar ik ontzettend blij mee ben. De tools (werkboek en kleurentest) ga ik ook zeker bewaren. Wellicht dat ik die in de toekomst opnieuw kan gebruiken om voor mezelf de dingen inzichtelijk en overzichtelijk te maken.
Het is erg fijn om te praten met Gabriëlle. Ze is vrolijk, betrokken, open en eerlijk. Ook heeft ze veel kennis die ze duidelijk en helder over kan brengen.

Gabriëlle is een energieke en geïnteresseerde loopbaancoach. Zij luistert goed naar je behoefte en bereidt iedere sessie goed voor met gerichte vragen. Tevens heeft zij een goed luisterend oor en is zij gewoon een hele fijne gesprekspartner.
Kortom: een fijne loopbaancoach!
A. Borst

Ik heb het ontwikkeladviestraject bij Coachpraktijk Achterhoek gevolgd. Gabriëlle is een enthousiaste professional en heeft passie voor haar vak. Door haar doortastende vragen ben ik tot nieuwe inzichten gekomen die mij in de praktijk verder hebben geholpen en waar ik voor de langere termijn ook iets aan heb.

Vanaf moment 1 voelde ik me op mijn gemak bij Gabriëlle.
Gabriëlle is een prettige, open en rustige coach. Ik kon altijd mijn verhaal kwijt en er werd dan echt naar mij geluisterd. Ik heb zoveel nieuwe inzichten gekregen, welke ik mijn hele leven kan gebruiken. In het hele traject werd er vooral naar mijn kwaliteiten en sterke kanten gekeken en dat heeft ervoor gezorgd dat ik een positiever zelfbeeld ontwikkeld heb. Maar ook het inzicht krijgen in mijn valkuilen heeft ervoor gezorgd dat ik nu beter weet hoe ik hiermee kan omgaan.
Daarnaast heb ik geleerd mijn verleden los te laten en te focussen op het nu.
Al deze handvatten samen zorgen ervoor dat ik nu weet welk pad ik wil gaan bewandelen.
Dankjewel Gabriëlle voor alle fijne coachingsessies!

Graag geef ik jou als docent/coach een compliment over hoe warm, en op een voor mij zeer prettige manier, je feedback geeft. Ik voel me volkomen veilig om mijn onzekerheid te uiten maar ook evt. te maken. Ik waardeer je enorm hierom! Dit alles kwam bij me op tijdens het overdenken van de dag in de auto naar huis en wil ik je graag laten weten. Thanks!


Dankjewel voor je tijd, oprechte aandacht en tools/inzichten waarmee ik verder kan om mijn praktijk weer hernieuwd leven in te blazen. Dit was wat ik nodig had!

Bij Gabriëlle voel ik me op een gelijkwaardige manier gezien en gehoord. Naast de werk-gerelateerde coachvraag, was er ook voldoende ruimte bij wat er op dat moment nog meer speelde. Een warme, ervaren coach, confronterend waar nodig én pragmatisch. Heel prettig, want veel van wat wordt besproken is direct toepasbaar. Hierdoor heb ik de nodige stappen gezet in mijn proces en kijk ik met plezier terug op de prettige coach-gesprekken.

Ik heb het coachtraject als heel prettig en interessant ervaren. Gabrielle is een plezierige vrouw met kennis van zaken. Ze geeft je stof tot nadenken en houdt je een spiegel voor. Een absolute aanrader.

Ik heb het coachtraject bij Coachpraktijk Achterhoek als zeer professioneel ervaren. Het was een duidelijk traject met bijbehorende opdrachten en informatie.
De communicatie was op alle vlakken duidelijk. Gabrielle Kiefmann is zeer betrokken. Af en toe dacht ik: “wow, dat heeft Gabriëlle goed onthouden”. Dan ging het om kleine dingen die ik vertelde. Het geeft je het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt.
Het traject heeft me veel inzichten gegeven. Mijn doelen zijn bereikt en ik kan hier zeer zeker wat mee. Ik heb voor mezelf alles weer duidelijk op een rijtje en zet dit nu ook om in actie.
De fijne gesprekken met Gabriëlle hebben me veel inzichten gegeven. Inzichten die mij verder helpen om een leuke, passende baan te vinden. Inzichten die, op meerdere vlakken in mijn leven, mij verder helpen.

“De manier waarop de coach met me communiceerde was gelijkwaardig, ze drong mij geen mening op, liet me zelf conclusies trekken en liet me uitpraten. Ik heb het traject met Coachpraktijk Achterhoek als zeer positief ervaren.”
Deze mooie woorden liet een van mijn coachees achter op het evaluatieformulier van het Ontwikkeltraject 45+.

“Goede gesprekken die snel de juiste diepgang hadden. Goede hulpmiddelen die goed werkten en trefzeker mijn aard weergaven. Voldoende tijd om dit verder uit te diepen, mooie spiegels met mezelf, veel begrip voor mijn eigen persoon en situatie. Prachtig om mezelf de spiegel voor te houden,” schreef Willem, een van de coachees die ik de afgelopen tijd mocht helpen binnen het Ontwikkeltraject 45+. Samen namen we zijn knelpunten onder de loep en werkten we in vier gesprekken naar vooraf gestelde doelen toe.

Gabrielle is een gedreven coach. Ze heeft een enorme passie voor haar vak. Dit straalt ze uit. Ze bereidt haar sessies goed voor. In de sessies liet Gabrielle zien dat ze goed kan luisteren. Ze toont belangstelling, gaf mij de ruimte om mijn verhaal te doen, stelde vragen en gaf feedback. Er was een vertrouwelijke en ontspannen sfeer in haar sessies. Er was ruimte om jezelf te zijn, je kwetsbaar op te stellen en daardoor ook de ruimte om te groeien als persoon op het gebied van mijn werk en privéleven.
Het coachingtraject zorgde er voor dat ik een spiegel voor kreeg, waardoor ik met een kritische blik naar mezelf leerde kijken. Ik ontdekte mijn kwaliteiten en mijn valkuilen. Mijn zelfkennis is verrijkt door de kleurentest. Ik weet nu weer wat ik wil, wat ik kan en waar ik voor wil gaan. Dit is een drijfveer voor de toekomst, waardoor ik weer eigen baas ben over mijn loopbaantraject. Gabrielle, bedankt voor jouw vertrouwen en je begeleiding in het coaching traject.

Het is inmiddels een jaar geleden dat ik op intake kwam bij Gabriëlle. Op dat moment zat ik werk gerelateerd in een negatieve spiraal. Ondanks dat ik mijn uiterste best deed, was ik vooral nooit tevreden over mezelf. Tijdens de intake voelde ik me meteen ontspannen en voelde een fijne klik met Gabriëlle. Het feit dat ze zelf ook uit het onderwijs kwam, zorgde ervoor dat ze aan een half woord soms al genoeg had. Ze is een fijne gesprekspartner, goed luisterend oor en vooral een kei in het creëren van een positieve sfeer.
We hebben veel gedaan en besproken. Ik heb o.a. de BalansKleurenTest gedaan. Zo hebben we mijn kwaliteiten inzichtelijk gemaakt en dit i.c.m. de kernkwadranten gaf mij ook meer inzicht in mijn valkuilen. Duidelijk krijgen welke activiteiten mij energie geven en welke mij energie kosten vond ik ook van grote waarde. Gabriëlle is een kei om je kritisch te laten kijken naar jezelf.
Vervolgens heb ik ook nog de TMA ingevuld. Opmerkelijk was dat, ondanks mijn eigen twijfels, de sectie Onderwijs toch wel veruit bovenaan stond. Gabriëlle stimuleerde mij steeds op prettige wijze om toch weer een stapje verder te gaan in mijn zoektocht en juist ook uitdagingen aan te gaan die ik wellicht anders had gemeden. Zoals een 360-graden-feedback. Ook hebben we een doelen- en actielijst opgesteld. Dit was voor mij een goede stok achter de deur! Ik ben me actief gaan oriënteren op ander werk binnen het onderwijs en heb verschillende soorten onderwijs van dichtbij mogen zijn. Ik kwam er op deze manier achter dat ik voorlopig toch nog graag op een basisschool wil blijven werken. Maar het maken van een eventuele volgende stap voelt niet meer zo beladen, gewoon een kwestie van doen! Wel blijf ik iedere dag nog werken aan mijn persoonlijke uitdagingen en denk ik met regelmaat terug aan de tips en trucs die Gabriëlle mij heeft aangereikt. Het traject heeft me echt anders en milder leren kijken naar mezelf en daarvoor ben ik heel dankbaar!

Vanwege mijn gezondheidssituatie had ik een afwijkende coachvraag, maar Gabrielle heeft gedurende het gehele coachingtraject laten zien absoluut maatwerk te kunnen leveren.
Door middel van heldere opdrachten kreeg ik gedurende het traject duidelijk inzicht in mijn eigen persoonlijkheid en drijfveren waardoor ook valkuilen zichtbaar werden.

Gabrielle is een no-nonsens coach met een heldere aanpak en een luisterend oor. Ze weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen waarna ze je uitdaagt tot oplossingen te komen. Gabrielle is een coach waarbij je je gelijk op je gemak voelt, je bij de hand neemt en waarbij je na afloop toch het gevoel hebt dat je het zelf hebt gedaan.

Ze beschikt over zowel veel inhoudelijke vakkennis als mensenkennis, misschien is dat wel de gouden combi om een goede coach te zijn. Gabrielle heeft mij weer de juiste handvatten gegeven waardoor ik weer in mijn eigen kracht kon staan.

Afgelopen zomer door omstandigheden in een situatie terecht gekomen, waardoor ik me afvroeg wie ben ik, wat kan ik, en wat wil ik dan.
Na wat gesprekken met mijn leidinggevende, een aantal collega’s en een loopbaanadviseur op zoek gegaan naar een erkende coach. Via de site van NOBCO terechtgekomen bij Coachpraktijk Achterhoek.
De intake met Gabriëlle Kiefmann gaf mij gelijk een vertrouwd gevoel.
De vragen die ik me gesteld heb, heeft ze me erg fijn mee geholpen. Daar heb ik een antwoord op gevonden, maar ook bevestiging van wat ik eigenlijk wel wist.
Mijn doel, een leuke uitdagende functie, heb ik nog niet gevonden. De middelen heb ik wel goed op de rij.
Gabriëlle nogmaals bedankt voor je hulp.
De bewustwording van het proces en het inzetten van acties om het doel te bereiken stopt niet na de laatste sessie, ik zal hier voor mezelf mee bezig blijven.
Het vertrouwen in de toekomst heeft door het coaching traject een flinke boost gehad.

Ik kan Coachpraktijk Achterhoek zeker aanbevelen.

Wat ben ik blij dat ik een coachingstraject bij Gabriëlle heb gevolgd.
Ik had werk in het onderwijs en dacht steeds vaker: ga ik hier de komende tien jaar mee door of ga ik iets anders doen en wat dan? Ik had echt geen idee!
Gabriëlle heeft mij laten ontdekken wat mijn valkuilen zijn, maar vooral ook welke kwaliteiten ik heb.
Ze heeft echt geholpen alles op een rijtje te zetten.
Hierdoor weet ik nu welke richting ik op wil en heb ik veel zin om daarin stappen te ondernemen.

Nadat ik was gestopt met mijn opleiding wist ik niet meer wat ik nu moest gaan doen. Ik was hierin erg onzeker en ik had ook geen overzicht in welke studies er allemaal waren. Dankzij de sessies met Gabriëlle ben ik erachter gekomen wat het beste bij mij past. Waardoor ik nu een nieuwe studie volg met veel plezier.

De gesprekken met Gabriëlle vond ik erg fijn en deze hebben mij ook erg geholpen. Niet alleen met het vinden van een nieuwe studie, maar ook met het onder controle krijgen van mijn faalangst. Waardoor ik nu minder stress ervaar op school dan eerder. Gabriëlle is een rustige coach met een luisterend oor. Ze heeft al snel door hoe jij in elkaar steekt en biedt jou de hulp aan die je nodig hebt.

Ik ben Gabriëlle zeer dankbaar voor alle gesprekken en de hulp die zij mij heeft aangeboden.

Ik had werk en wist zeker dat ik dat niet tot aan mijn pensioen wilde blijven doen.
Maar wat dan wel? En hoe kom ik er achter wat bij mij past? Wil ik een opleiding gaan doen of toch niet? Vragen die mij al een tijd bezig hielden en waar ik niet verder mee kwam.
Via werk.nl kwam ik op het pad van coaching terecht en daarna heb ik contact gekregen met Gabriëlle van Coachpraktijk Achterhoek.

Bij het intakegesprek ontmoette ik een warme, vriendelijk en rustige vrouw. Gabriëlle legde haar methode rustig uit, zo wist ik wat mij te wachten zou staan als ik het traject van loopbaanbegeleiding bij haar zou starten. De zin: ‘zie dit traject als een cadeau aan jezelf’, was voor mij de trigger om met haar het traject te starten.

Het afgelopen jaar heb ik 12 sessies bij Gabriëlle gehad. De gesprekken, de handvatten en vooral het ontdekken wie ik eigenlijk ben, heeft mij enorm vooruit geholpen.
Ik weet nu wat mijn sterke kanten en mijn mindere kanten zijn. Ik weet nu welke richting ik niet ga kiezen en wat voor werk mij het beste past.
Het grootste cadeau, is het cadeau voor mezelf: ik heb mezelf leren kennen als een mooi mens!

En zonder dit traject zou ik nooit de stap genomen hebben om te starten met een nieuwe opleiding, waarna mijn hobby, mijn werk kan gaan worden!

Dank je wel Gabriëlle, het was voor mij een feest om samen met jou het loopbaantraject te volgen.

Lieve groet,
Mirjam

Gabriëlle Kiefmann is mijn trainer en coach geweest tijdens de opleiding tot professioneel coach bij Balansgroep.

Als trainer heeft Gabriëlle o.a de kwaliteiten om de lesstof rustig en gedegen uit te leggen. Zij maakte de trainingen levendig door veel te werken met voorbeelden uit de praktijk. Haar enthousiasme voor haar werk als trainer was altijd duidelijk merkbaar tijdens de trainingen.

Als coach heeft Gabriëlle mij geholpen om uit te groeien tot een professioneel coach. Ze heeft altijd voor een veilige en vertrouwde setting gezorgd en luisterde vooral ook goed naar mijn verhaal. Hierdoor durfde ik veel meer en ben ik in mij zelf gaan geloven.

Dit alles heeft gemaakt dat ik de sprong heb gewaagd om mijn eigen coachpraktijk te starten. Ik ben Gabriëlle hiervoor zeer dankbaar.

Gabrielle is een prettige coach die je in je waarde laat. Luistert naar wat jij zegt en geeft daar dan advies over. Ze zorgt ervoor dat je zelf gaat nadenken. Ik heb heel veel aan haar gehad waardoor ik nu weet waar ik sta en wat ik wil.

Over de DISC Teambuilding workshop:
“Deze workshop geeft veel energie om samen mooie dingen te maken en daarbij ieders kracht in te zetten.”
“Een effectieve training om meer inzicht te krijgen in hoe je functioneert en daar waar kansen liggen voor jezelf en de organisatie.”

Bij Coachpraktijk Achterhoek heb ik een loopbaancoaching gevolgd van 8 sessies.
In een prettige, gezellige ruimte had ik vanaf het intakegesprek een goed gevoel bij mijn coach Gabrielle Kiefmann.
Zij is een spontane en kundige vrouw, die de tijd neemt voor de problematiek van de klant en ook altijd een luisterend oor heeft. Ze gebruikte de juiste oefeningen en testen om de nodige gegevens te verkrijgen. De TMA talentenanalyse en de Enneagram Kleurentest hebben mij veel inzicht gegeven in mijn drijfveren en talenten. Ze nam uitgebreid de tijd om de uitslagen van de testen te bespreken en toe te lichten.
De sessies vonden steeds plaats in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Zo nodig paste zij haar werkwijze aan gericht op mijn persoonlijke situatie. Gabrielle stimuleerde mij ook om thuis gerichte opdrachten te doen, die mij verder konden helpen in mijn zoektocht naar een goede invulling van de laatste jaren tot aan mijn pensioen.
Hierbij wil ik haar heel erg bedanken voor de plezierige sessies, die ik bij haar gevolgd heb en waarmee ik zeker veel profijt zal hebben.

Gabrielle is een rustige en fijne coach die je een helpende hand biedt om alles op een rijtje te zetten zodat je verder kunt en richting kunt geven aan je loopbaan.
Door gesprekken en opdrachten ga je aan de slag om inzicht te krijgen in je functioneren en te kijken wat je sterke en zwakke kanten zijn. Ook heb ik verschillende assessments en testen gedaan zodat ik nu beter weet wat mijn talenten en kwaliteiten zijn.
Verder heb ik ondersteuning gekregen bij het maken van een CV en het oefenen van een elevator pitch.
Ik kan en ga nu weer aan de slag voor een leuke baan en ervaar veel minder stress!
Bedankt!​

Over de workshop / teamtraining Balans Kleuren Test:
Bregje en Gabrielle hebben een drijfveren-analyse en een workshop over kernkwadranten verzorgd voor ons team. Het contact met hen was erg prettig: vriendelijk, ze dachten goed mee en stemden hun plannen af op de wensen van onze groep. Ook de dag zelf was geslaagd. De analyse en workshop waren verhelderend, maar ook genuanceerd. Het heeft ons zowel individueel als op groepsniveau bruikbare inzichten gebracht.
Radboud UMC

Na de intake had ik een duidelijk beeld van wat ik kon verwachten gedurende het traject. Ik had er gelijk een goed gevoel over. Gabrielles benaderingswijze van problemen past ook goed bij mij.
Wat ik door de gesprekken bij Coachpraktijk Achterhoek ontdekt heb, is hoe makkelijk het is om in een positieve spiraal te komen. Beginnen met kleine stapjes in je denkwijze kan leiden tot veel positieve veranderingen.
Wat ik vooral erg fijn vond, is dat Gabrielle ook echt naar jou kijkt. Ik had niet het idee dat ze met mijn probleem aan de slag was, maar echt met mij als persoon.
Ik voelde me altijd gehoord en begrepen. Ik heb hierdoor meer inzicht in mezelf gekregen en daardoor weet ik beter hoe ik mijn problemen kan aanpakken.

Gabrielle heeft voor mij klaar gestaan op een een vriendelijke en professionele manier.
Eerst door samen met mij in gesprek te gaan. Door deze gesprekken leerde ik mezelf beter kennen. Ik weet welke karaktereigenschappen mij belemmeren en welke eigenschappen ik verder wil ontwikkelen. Hierdoor realiseerde ik me wat het diepere probleem was achter de moeilijkheden die ik in het dagelijks leven tegen kwam.
Door hier achter te komen kon Gabrielle mij coachen en helpen op een manier die voor mij passend was.
Gabrielle is een vriendelijke vrouw bij wie ik mij thuis voel en wie ik vertrouw. Haar tips gebruik ik dagelijks.

Gabrielle heeft mij laten kennismaken met nieuwe handvatten en manieren bij bv. communicatie die bij mij persoonlijk passen. In het traject staan ook je kwaliteiten en sterke punten centraal. Ik ben mij bewust geworden van mijn eigen kwaliteiten en zwakten. Dit heeft gezorgd voor een vergroting van mijn zelfkennis. Dit traject heeft mij geholpen meer zelfvertrouwen te krijgen en assertiever te zijn.
Gabrielle is een fijne, rustige en betrouwbare coach.
Ook voor jong volwassenen en studenten is dit coachingstraject zeker aan te raden.

Op mijn werk, in het onderwijs, liep ik tegen de vraag aan of ik dit werk de rest van mijn leven wilde blijven doen. Op advies van een kennis kwam ik bij Gabriëlle terecht. Na een prettige kennismaking ben ik het loopbaantraject gestart. Ik heb daarbij testen gemaakt en verschillende oefeningen doorlopen; zoals ‘geweldloos communiceren’ en ‘kernkwadranten’ gemaakt.
Het belangrijkste wat ik daarbij heb geleerd is dat ik kan vertrouwen op mijn eigen keuzes en gedachten en dat ik dit ook met anderen kan en mag communiceren.

Gabrielle is een hele rustige, fijne coach. Zij heeft mij veel andere inzichten gegeven, die ik in eerste instantie niet dacht te kunnen krijgen, zonder ergens druk op te leggen.

Door dit traject te volgen samen met Gabriëlle heb ik de durf gehad om te solliciteren en een andere baan te accepteren, binnen het onderwijs!
Ik ben Gabriëlle zeer dankbaar voor deze ervaring en begeleiding.

Nogmaals bedankt voor alles!

Marleen

Op het moment dat ik voor een belangrijke presentatie stond, besefte ik dat ik toe was aan deskundige begeleiding. Gabrielle’s onderwijservaring is voor mij de doorslag geweest door haar gecoached te willen worden. Ik voelde me direct vertrouwd met de persoon achter Coachpraktijk Achterhoek. Gabrielle, een vrouw met veel respect voor andermans kunnen, heeft mij geleerd hoe ik een presentatie eenvoudig kan voorbereiden. Zij heeft met mij gewerkt aan een van mijn grootste uitdagingen: Het aanbrengen van structuur in vorm en de wijze van communicatie.

Mijn complimenten Gabrielle, dankzij jouw coaching weet ik me nu na maanden nog steeds aan richtlijnen te houden en het lijkt erop dat het al mijn tweede natuur begint te worden. Dank je wel voor deze groeifactor!

Monique Peters – imagocoach

Gabrielle heeft het werk van Monique (Imago-coach) voortgezet en versterkt. Door tests, intervisie en feedback heb ik van haar geleerd dat wat Monique mij heeft laten zien ook daadwerkelijk zo is. Monique heeft het rauwe werk gedaan en Gabrielle heeft mij nieuwe wegen laten zien. Door samen opties te onderzoeken en gesprekken voor te bereiden heb ik kunnen oefenen met het versterken van mijn nieuwe zelfbeeld. Ook bij Gabrielle heb ik geoefend met loslaten van de nare ervaringen en vooruit leren kijken naar de toekomst. Ik heb enorme stappen gezet in korte tijd en voel me sterk en vaardig. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn medemens door de oefeningen die Gabrielle mij gaf en die ik geoefend heb ik.

Momenteel gaat het goed met mij. Ik ben af en toe nog steeds onzeker of twijfel aan mijn eigen kunnen. Ik accepteer dat en ga door. Door de oefeningen te doen van Gabrielle kan ik nu sneller door de verschillende fasen heen.

Gabrielle, heel erg bedankt!

Soms is het nodig om een zetje te krijgen.
Soms heb je het duwtje al in je.
Soms kun je dat niet zelf op gang brengen.
Soms komt er dan iemand op je levenspad die zegt:
‘Ik weet dat je het zetje aan kunt
en ik help je er bij zodat je niet omvalt’.
Je weet dat je het in je hebt
maar nog niemand heeft je verteld waar je moet duwen.
Soms moet je jezelf er toe ( aan ) zetten
en het duwtje aannemen.
Jij ‘bent aan zet’ dus pak het met beide handen aan.
En als je daarna nog eens omver geduwd wordt door welke oorzaak dan ook
zal je nooit meer omvallen.
Want je weet nu zelf waar je tegen moet duwen
om in balans te blijven.