Coaching

Werken, zorgen voor kinderen of anderen, altijd bereikbaar moeten zijn. Er wordt veel van ons gevraagd.
Soms is het lastig om alle ballen in de lucht te houden. Stress is tegenwoordig aan de orde van de dag en verschuift in hoog tempo naar de eerste plaats als volksziekte nummer 1 in Nederland. Het is slecht voor je gezondheid om voortdurend onder spanning te staan. Stress is de veroorzaker van veel klachten zoals bv. slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, hoge bloeddruk, paniekaanvallen en een overspannen gevoel. Stresscoaching geeft je grip op je eigen situatie, zodat je minder stress ervaart.

Als je draaglast groter is dan je draagkracht, dan slaat de weegschaal door. Je bent en voelt je uit balans. Als je uit balans bent krijg je stress en loop je een grotere kans op een dip. Hoe langer je uit balans blijft hoe groter de kans op een depressie.

Af en toe uit balans zijn hoort bij het leven. Meestal heb je genoeg draagkracht om zelf weer in balans terug te komen. Maar soms heb je ook even hulp van buitenaf nodig. Dan kan Coachpraktijk Achterhoek je helpen. Je leert naar jezelf te kijken èn om in actie te komen.

CSR Stress Coaching bij stress bij Coachpraktijk Achterhoek

Hoe het werkt
Bij de start van het traject bespreken we jouw coachvraag en maak je het CSR Stressonderzoek.
Via stresscoaching krijg je inzicht in je eigen denken, voelen en handelen. Je ontdekt waar jouw stress vandaan komt en wat je er aan kunt doen.

Duur van het traject
De duurt van een stress & burnout traject bij Coachpraktijk Achterhoek hangt af van je coachvraag. Ik werk met de CSR Methode. Jij bepaalt zelf de hoeveelheid tijd en energie die je in het coachtraject wil stoppen.

Het resultaat
Tijdens de sessies leer je oorzaken, gevolgen en oplossingen te begrijpen en toe te passen. Je leert je persoonlijke achtergrond te analyseren, patronen in werk/privé te onderscheiden en je leert hoe dit weer in balans komt. Stresscoaching helpt je om beter om te gaan met spanning en stress.

Wanneer coaching bij stress

 • Als je op zoek bent naar de balans tussen werk en privé
 • Als je niet meer wil piekeren
 • Als je het beste uit jezelf wil halen door te werken vanuit je talenten
 • Als je je gespannen of vaak moe en uitgeblust bent
 • Als je het lastig vindt om keuzes te maken
 • Als je continu de boog gespannen houdt, tot het uiterste gaat maar daarbij jezelf vergeet
 • Als je geen plezier meer haalt uit je werk en wil weten waar je juist energie van krijgt
 • Als het concentreren moeizaam gaat en je hierdoor minder presteert
 • Als je vaak last hebt van hoofdpijn en/of spanning in nek of schouders voelt
 • Als je een burn-out wil voorkomen
 • Als het lastig wordt om alle ballen in de lucht te houden

Coaching bij stress volgens de CSR-Methode

Langdurige overbelasting put je uit en ontregelt je stress- en immuunsysteem. Wil je stoppen met roofbouw plegen of hulp bij het herstellen van burn-out?

De CSR-Methode pakt stressklachten en burnout psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus:
• lichaam
• gedrag en
• psyche.

‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Coachpraktijk Achterhoek is CSR gecertificeerd en CSR Partner en werkt volgens deze methode.

Coachpraktijk Achterhoek CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht

Gabriëlle Kiefmann​

Coaching bij stress

Coachpraktijk Achterhoek helpt jou om het beste uit jezelf te halen.
Stress kan er na verloop van tijd voor zorgen dat dit je niet meer lukt. Op dat moment zijn wij er voor je, al leren we je ook graag preventief om overbelasting te voorkomen. Wanneer je kampt met stress- of burnoutklachten vinden we het belangrijk om je op drie niveaus te ondersteunen: je lichaam, gedrag en psyche. Dat is het uitgangspunt van de CSR-methode, waarin Coachpraktijk Achterhoek is gecertificeerd.

Wil je meer weten over coaching bij stress?
Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we jouw uitdagingen kunnen aanpakken.

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek