Drijfveren en Talenten voor leerkrachten om met elkaar te groeien

drijfveren talenten leerkrachten

Onlangs hebben Gabriëlle en Bregje een aantal workshops gegeven aan teams van leerkrachten van de Stichting BasisBuren. Onder deze stichting vallen 10 basisscholen in de gemeente Buren. Tijdens deze workshop namens de teams deel aan de workshop Drijfveren en Talenten, waarbij de deelnemers niet alleen leerden over de eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten, maar ook over die van een ander.

Van Jacqueline de Fouw, directeur van OBS Koningin Beatrix uit Buren kregen we de volgende reactie:
“Nadat ik de tweedaagse workshop van Coachpraktijk Achterhoek met de andere directeuren van onze stichting had gevolgd, kregen we het aanbod van het bestuur om de workshop Drijfveren en Talenten aan iedere medewerker aan te bieden. Omdat ik geloof in de kracht van persoonlijke groei heb ik dit met beide handen aangegrepen. Ik gun iedere medewerker de tijd om hierbij stil te staan. Ik heb er een studiedag van gemaakt én geprobeerd dit te koppelen aan wat er binnen het team speelt. We willen graag nog meer leren van elkaar.
Het was een zeer geslaagde dag. Jullie waren als workshopleiders enthousiast en samen met de afwisselende werkvormen had iedereen het naar zijn zin. Doordat de opdrachten divers en uitdagend waren maakten jullie iedereen nieuwsgierig. “Wat denkt een ander van mij en hoe denkt een ander over mij”, blijft iets dat iedereen graag wil weten. Het was ook niet alleen maar zenden van jullie, we konden ook echt iets doen. De pitch aan het einde van de workshop was pittig, maar voor ons team zeer passend. Het heeft ons meer inzicht gegeven in elkaar, onszelf en wat we met elkaar nodig hebben.

Na afloop is er onderling nog veel over de workshop gesproken. Het was mooi te zien dat er daardoor gekeken wordt naar elkaars kwaliteiten. Ik moet er wel bij zeggen dat we een The Leader in Me school zijn en dit “denken” ons inmiddels in het DNA zit.

Ik zou de workshop Drijfveren en Talenten zeker aanraden aan andere (school)teams omdat je op deze manier met jezelf in het hier en nu staat én met je collega’s. En met jezelf én je collega’s heb je op school een verantwoordelijke klus te doen. Het is goed te weten waar je eigen talenten liggen, je valkuilen en die van een ander. Deze mogen gewoon benoemd worden. Sterker nog, deze moeten benoemd worden om met elkaar te groeien.”

Wil je nog meer lezen over wat de teambuildingsworkshop Drijfveren en Talenten voor jouw team kan betekenen?

Vraag een workshop aan bij Coachpraktijk Achterhoek

Wil je ook meer inzichten in de drijfveren en talenten binnen je team en de onderlinge communicatie optimaliseren? Of ben je in het algemeen benieuwd wat Coachpraktijk Achterhoek voor jouw school of organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen