Boekentip: Gek op stress … maar niet altijd

boek eerste hulp bij stress vermoeidheid

Stress stress stress, wie kent het niet?

Mijn favoriete boek begint met een kleine waarschuwing vooraf:

Voor je aan dit boek begint is het wellicht goed om te weten dat het meestal niet alleen aan die foute baas ligt, die stomme collega, die klagende werknemers, die deadline, die bemoeizuchtige schoonmoeder, die lastige buurman, die onmogelijke schooltijden of die veeleisende opdrachtgevers. Het probleem zit ‘m ook niet in de stress zèlf. Maar ligt vooral bij de keuzes die je zelf maakt.

Nou lekker dan! Toch kan ik je dit boek aanraden. Het is een overzichtelijk boek met heldere informatie en een vleugje humor. Wat mij betreft goede ingrediënten voor een interessant boek.

Waar gaat het boek over?

In deel 1 maak je kennis met de superkrachten van stress. Wat gebeurt er in je lijf; hoe maakt stress je sterker, hoe kan het je (te) zwaar belasten en hoe gaan wij daarmee om? Je ontdekt wat de eerste signalen van overbelasting zijn en waarom het zo enorm lastig is om juist dan te stoppen met hollen.

Deel 2 is voor iedereen die last heeft van (beginnende) stressklachten. Je leert de 14 stressleveranciers kennen en ontdekt op welke manier ze met elkaar samenwerken om de druk op jou hoog te houden. Onderweg pik je een hele hoop tips en praktische oplossingen op om je weer goed te voelen.

Deel 3 heet ‘Uit je burn-out: stap voor stap herstellen.

Herstellen van een burn-out vraagt om specifieke maatregelen. In dit deel staat wat juist wel helpt en wat niet. Het is de bedoeling dat je de regie over je leven weer terugkrijgt. Dat gaat in fases en stap voor stap.

In de burn-outfase kun je de hulp gebruiken van een coach die gespecialiseerd is in burn-out. Maar juist al eerder is het wenselijk om aan de bel te trekken om een burn-out juist te voorkomen.

Een interessant boek met verrassende inzichten en een heleboel praktische tips en oplossingen. Maar misschien is het meest waardevolle nog wel dat je een andere kijk op stress krijgt. Schrik dus niet als je er tijdens het lezen ineens groot fan van wordt!

Het boek is geschreven door Suzan Kuijsten & Carolien Hamming.

Susan is één van de bekendste stressdeskundigen van Nederland en Carolien is directeur van CSR Centrum voor stress en burn-outcoaching. Stress is haar passie.

Ik heb zelf een opleiding gevolgd bij CSR Centrum en werk met de CSR methode. Ik begeleid mensen met stressklachten die dreigen uit te vallen of al verzuimen door stressklachten of burn-out. De CSR methode gaat uit van een aanpak op 3 niveaus: lichaam, psyche en gedrag. Oftewel, een krachtige aanpak voor iedereen met stressklachten en burn-out.

Boek: Gek op stress … maar niet altijd

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen