Loopbaanadvies voor Rijksmedewerkers

Werk jij bij het Rijk? Dan kom je in aanmerking voor een subsidie voor een loopbaanadvies bij Coachpraktijk Achterhoek. Iedere Rijksmedewerker die langer dan 3 jaar in dienst is en niet eerder gebruik heeft gemaakt van deze regeling kan hiervoor een subsidie van maximaal € 1815,- incl. BTW aanvragen.

Wat houdt een loopbaanadvies bij Coachpraktijk Achterhoek in?

Tijdens het loopbaanadvies biedt Coachpraktijk Achterhoek ondersteuning bij het richting geven aan je eigen loopbaan. Je krijgt inzicht in je huidige baan of werkzaamheden, we bekijken of dit nog wel past bij wie je bent en wat je wil, we hebben aandacht voor het werken in de toekomst en we zetten stappen om je werk toekomstbestendig in te richten.

Het loopbaanadvies begint met het maken van een arbeidsmarktscan, waarmee mogelijkheden op de arbeidsmarkt en/of ondernemerskansen in kaart gebracht worden, op basis van je kennis, vaardigheden, competenties, houdingsaspecten, drijfveren en leervermogen.

Na de intake en de arbeidsmarktscan, volgen er coachgesprekken, online of in het kantoor van Coachpraktijk Achterhoek in Silvolde.

Het loopbaanadvies wordt afgerond met een ontwikkelplan. In dit ontwikkelplan staan acties beschreven die je op de korte of lange termijn kan inzetten.

Na afronding van het traject beschik je over een gedetailleerd loopbaanadvies waarmee jij aan de slag kunt gaan. Wat dat precies inhoudt, is afhankelijk van je situatie. Je kunt met dit advies op zak bijvoorbeeld gerichter op zoek gaan naar passend werk, van carrière switchen of je verder gaan ontwikkelen in je huidige functie en werkveld door je kennis en vaardigheden te versterken of uitbreiden.

Je bepaalt zelf wat je met de adviezen uit de loopbaanbegeleiding doet. Je kunt het bespreken met je leidinggevende in het jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden. Wij zorgen ervoor dat jouw resultaten anoniem blijven.

Waar of bij wie mag ik het loopbaanadvies volgen?

Om in aanmerking te komen voor loopbaanadvies met subsidie moet je coach geregistreerd staan bij het keurmerk Register Loopbaan.
Coachpraktijk Achterhoek is NOLOC-gecertificeerd, staat geregistreerd voor het Register Loopbaan keurmerk en voldoet aan alle kwaliteitseisen.

Hoe kan ik me aanmelden voor een loopbaanadvies?

  1. Check of je in aanmerking komt voor de subsidie via het A+O Fonds Rijk. Via een paar korte vragen weet je of je in aanmerking komt voor de subsidie. Na afloop van de vragenlijst krijg je verdere uitleg over de aanvraag.
  2. Vraag de subsidie aan via je leidinggevende of het A+O Fonds Rijk.
  3. Neem contact met ons op via het contactformulier, wij bellen je terug voor het maken van een afspraak.
  4. Wij maken een offerte voor je, waarmee je de subsidie kunt aanvragen.
  5. Als je subsidie is goedgekeurd kunnen we aan de slag.
  6. Zodra je het gedeclareerde bedrag uitgekeerd is, betaal je de factuur en gaan we verder met het traject.

Meer informatie of eerst even kennismaken? Neem contact met ons op!

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek