Wat levert loopbaanbegeleiding mijn werknemers eigenlijk op?

Hoewel het einde langzaam maar zeker in zicht lijkt te komen, bevinden we ons voorlopig nog steeds in een (gedeeltelijke) lockdown. Voor veel mensen een periode waarin hun loopbaan onder druk staat, op welke manier dan ook. Thuiswerken (al dan niet met kinderen over de vloer), werken onder strenge maatregelen, noodgedwongen een andere baan moeten zoeken, onzekerheid over het voortbestaan van het bedrijf, we lopen allemaal tegen onze eigen uitdagingen aan. Daarom is het juist nu ontzettend waardevol om je werknemers door middel van loopbaanbegeleiding en een loopbaantraject te ondersteunen.

Onder jouw werknemers zullen allerlei vragen heersen. Door alle veranderingen kan het bijvoorbeeld zijn dat ze nu ander werk voor je doen dan voorheen. Je accountmanagers die normaal meerdere keren per week bij (potentiële) klanten langs gaan, kunnen het bijvoorbeeld best lastig vinden om alles nu online te moeten doen. Werknemers die jij door de crisis een aangepaste of geheel andere functie hebt moeten aanbieden, kunnen hier ook hun twijfels over hebben.

Dit kan loopbaanbegeleding betekenen

Het is voor jou als werkgever uiteraard zowel persoonlijk als zakelijk gezien belangrijk dat je personeel goed in hun vel zit. De vragen die bij hen spelen over hun loopbaan en drijfveren kun jij misschien niet zelf voor ze beantwoorden, maar je kunt hen wel een loopbaantraject aanbieden. Tijdens een dergelijk traject neemt een professioneel loopbaancoach de loopbaan van je werknemer samen met hem of haar onder de loep en worden eventuele knelpunten en kansen aan de hand van gesprekken en analyses achterhaald.

Een loopbaantraject bij Coachpraktijk Achterhoek bestaat uit vier of vijf uur loopbaanbegeleiding met een door NOLOC erkende coach. De drijfverentest, interesse- en competentievragenlijst en eventueel een TMA Talentenanalyse vormen hierbij het fundament waarop tijdens de gesprekken wordt voort geborduurd. We kijken niet alleen naar wat je werknemer goed kan, maar ook naar wat hem of haar drijft, enthousiasmeert en voldoening brengt. De koppeling naar de dagelijkse praktijk laat vervolgens zien of het werk dat je werknemer doen eigenlijk wel bij hem of haar past en wat de ontwikkelmogelijkheden zijn.

Het traject kan in verschillende adviezen resulteren. Zo kan bijvoorbeeld blijken dat jouw werknemer zich uitstekend zou lenen voor een iets andere functie, maar waarvoor hij of zij bijscholing zou moeten volgen. De beroepen- en opleidingendatabase waar Coachpraktijk Achterhoek mee werkt, helpt bij het achterhalen van welke functie en bijscholing precies op de talenten en motivatie van je werknemer aansluiten. Ook kan blijken dat je werknemer in de huidige functie veel stress ervaart en dat hij of zij het werk beter kan volhouden wanneer deze hoeveelheid stress wordt verminderd.

Ontwikkelplan op maat

Aan het einde van het loopbaantraject beschikt je werknemer over een ontwikkelplan op maat. Hierin zijn de resultaten van de verschillende tests en gesprekken opgenomen, samen met de adviezen en doelen die hieruit zijn voortgekomen. Met dit plan op zak kan je werknemer gericht aan de slag op het gebied van zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Wil je meer weten over loopbaanbegeleiding voor je werknemers of gelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Neem gerust contact op, Coachpraktijk Achterhoek inventariseert graag samen met jou de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek