Waar kan loopbaanbegeleiding mij bij helpen?

Kun jij met de volle overtuiging zeggen dat je helemaal tevreden bent met waar je nu bent in je loopbaan? Of twijfel je juist of je wel op de goede plek zit, of je huidige functie wel toekomstbestendig is, of ben je nog op zoek naar een baan en weet je niet waar je moet beginnen? Dit is slechts een klein voorbeeld van de vele vraagstukken waarbij loopbaanbegeleiding jou op weg kan helpen. In deze blog leg ik je uit wat loopbaanbegeleiding precies inhoudt en welke resultaten een traject jou oplevert.

Loopbaanbegeleiding voor mensen die al werk hebben

Misschien denk je bij jezelf dat je allang blij mag zijn dat je een baan hebt, zeker als hier ook een vast contract aan is verbonden. Al helemaal in deze tijd, waarbij veel mensen door corona en de gerelateerde maatregelen hun baan zijn verloren. Toch is het heel normaal om twijfels te hebben over het werk dat je nu doet. Daarnaast is het niet meer dan logisch om hier ook kritisch naar te zijn. De gemiddelde Nederlander werkt gedurende 41 jaar van zijn of haar leven. Het is dan ook belangrijk om werk te kiezen dat je op zijn minst kunt volhouden, maar nog liever werk waar je voldoening uit haalt en plezier aan beleeft.

Tijdens loopbaanbegeleiding kijken we samen hoe het nu met jouw loopbaan is gesteld. We brengen de uitdagingen waar je tegenaan loopt in kaart en kijken naar de toekomst en de kansen die voor jou interessant kunnen zijn. Dit doen we aan de hand van de TMA Talentenanalyse en verschillende opdrachten en gesprekken waaruit jouw drijfveren, talenten, motivatie, uitdagingen en wensen duidelijk naar voren komen. Op basis hiervan werken we samen aan een stappenplan dat jou op weg helpt naar de functie die perfect bij jou past. Uit dit plan kan bijvoorbeeld blijken dat:

  • Je graag bij je huidige werkgever wil blijven, maar je graag zou doorgroeien naar een andere functie, waarvoor je bijscholing zult moeten volgen.
  • Je huidige werk niet goed bij je past en je je beter kunt laten omscholen richting een baan die wél aansluit op wie jij bent en wat jij wil.
  • Je talenten momenteel niet goed worden benut en dat je samen met je werkgever moet gaan kijken of hier ergens ruimte voor is of dat je op zoek moet gaan naar een andere werkgever.
  • Je niet gelukkig bent binnen je huidige functie, omdat je nog niet over bepaalde vaardigheden beschikt (die je zou kunnen aanleren).
  • Je eigenlijk liever voor jezelf zou willen beginnen en wat er voor jou nodig is om deze stap te durven maken.

Loopbaanbegeleiding voor werkzoekenden

Ook voor werkzoekenden kan loopbaanbegeleiding veel opleveren. Er kunnen vele verschillende redenen zijn waarom jij nu nog geen werk hebt. Misschien heb je net je baan verloren, door corona, een reorganisatie, een faillissement of doordat je vanwege je gezondheid je oude werk niet meer kan doen. Het kan ook zijn dat je net een opleiding hebt afgerond en nu niet goed weet waar je moet beginnen met zoeken of welke baan eigenlijk het best bij jouw kennis en vaardigheden past.

Tijdens een loopbaantraject brengen we ook voor werkzoekenden eerst samen in kaart wie jij bent, wat jij kunt en wat je zelf graag zou willen. Vervolgens zoeken we samen uit welke functies hier het best bij passen en welke cursussen of certificaten je hier eventueel voor nodig hebt. Ook bij het aanleren van sollicitatievaardigheden kan een loopbaancoach jou ondersteunen. Samen zorgen we dat jij zo snel mogelijk aan de slag gaat binnen een bedrijf en functie die goed bij jou passen.

Loopbaanbegeleiding bij Coachpraktijk Achterhoek

Coachpraktijk Achterhoek biedt op het gebied van loopbaanbegeleiding verschillende trajecten aan. Zo kan voor sommige mensen de TMA Talentenanalyse en één sessie om deze te bespreken volstaan, terwijl anderen meer baat hebben bij een traject van vijf sessies waarbij ruimte is om de diepte in te gaan. Om te kijken wat het best bij jou past, ga ik graag vrijblijvend met je in gesprek, waarbij je gelijk kunt inschatten of er een goede klik tussen ons is. Neem gerust contact op om binnenkort een kennismakingsgesprek in te plannen.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen