Waarom jij nu de regie over je loopbaan moet pakken

Het afgelopen jaar heb je ongetwijfeld vaker over je loopbaan nagedacht dan daarvoor. Dat is niet meer dan logisch; er is ontzettend veel veranderd en vrijwel elke sector heeft gevolgen ondervonden van de pandemie. Dat kunnen gunstige gevolgen zijn, zoals een enorme toename in de vraag naar webcams bij een elektronicazaak, of ongunstige gevolgen, zoals de reis- en evenementenbranche die geen kant meer op konden. Als werkende of werkzoekende merk jij ongetwijfeld ook dat de crisis jouw mogelijkheden beïnvloeden. Een loopbaantraject helpt jou bij de uitdagingen waar je nu tegenaan loopt.

Hoe is het nu met jouw loopbaan gesteld?

Ook wanneer je werkzaam bent in een sector die niet direct door de crisis is getroffen, zul je er vaak toch gevolgen van ondervinden. Een mediabureau zal bijvoorbeeld merken dat klanten uit sectoren waar het slecht mee gaat sneller opdrachten zullen afzeggen. Een winkel die luxe producten verkoopt kan de omzet zien dalen doordat sommige mensen plots minder kunnen uitgeven. Uiteindelijk loopt ieder bedrijf tegen uitdagingen aan. De gevolgen hiervan, samen met de vele veranderingen die we door de coronamaatregelen kennen, beïnvloeden ook jouw loopbaan. Juist daarom is het belangrijk om de regie op je loopbaan te pakken en ervoor te zorgen dat deze goed bij jou, je mogelijkheden en ambities aansluit.

Dat begint bij het inventariseren van je huidige situatie en waar je in je werk tegenaan loopt. Misschien werk je nu thuis, al dan niet met een tevens thuiswerkende partner of je kinderen die niet naar school of de opvang mogen. Het thuiswerken alleen al is voor veel van ons een uitdaging. De stress die dit oplevert, gecombineerd met andere factoren zoals onzekerheid over de toekomst van je huidige functie of de toegenomen isolatie doordat je je collega’s niet meer ziet, zorgt er mogelijk voor dat je gaat twijfelen over je loopbaan.

Schrijf voor jezelf op waar je tegenaan loopt en hoe je je voelt met betrekking tot je werk. Vanaf dit startpunt kun je zelf kijken wat je kunt doen om je situatie te verbeteren. Kom je er niet uit of vind je het fijn als een professional met je meedenkt? Dan is het voor jou interessant om een loopbaancoach in te schakelen. Coachpraktijk Achterhoek heeft voor situaties als die van jou een loopbaantraject ontwikkeld. Na bv. vier uur loopbaanbegeleiding, een drijfverentest, diverse andere methoden en eventueel een TMA Talentenanalyse ontstaat een persoonlijk ontwikkelplan waar je concreet mee aan de slag kunt.

Begeleiding voor werkzoekenden

Ben je juist op zoek naar werk, bijvoorbeeld door het wegvallen van de baan die je voor de pandemie had? Dan is het belangrijk om verder te kijken dan alleen werk dat aansloot op de baan die je eerst had. Je kunt het beste ook kijken naar waar nu veel vraag naar is, maar vooral naar wat aansluit op jouw drijfveren en talenten. Hier is vrijwel altijd een combinatie in te vinden, al dan niet na het volgen van cursussen of een andere vorm van bijscholing. Een loopbaancoach kan jou helpen bij het vinden van deze ideale, passende functie en je op weg helpen op het gebied van de bijscholing.

Zullen we vrijblijvend kennismaken?

Een goede klik tussen jou en je loopbaanbegeleider is belangrijk voor het aangaan van een succesvol traject. Daarom kun je, voor je besluit om een traject aan te gaan, eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Samen brengen we jouw situatie dan in kaart en kun jij besluiten of je het loopbaantraject aan wil gaan. Stuur gerust een bericht, dan plannen we een kennismakingsgesprek in!

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen