Stap subsidie voor een ontwikkeladvies

Goed nieuws! De nieuwe subsidieregeling, het Stap-budget, is vanaf 1 april 2022 ook in te zetten voor loopbaanadvies. Dit ontwikkeladvies is speciaal bedoeld voor mensen die niet geschoold of praktisch geschoold zijn (maximaal mbo-2 niveau). Hierdoor is het ontwikkeladvies voor jou gratis.
Weet je nog niet wat je wil, zit je thuis zonder werk of verdwijnt jouw baan binnenkort? Een loopbaanadvies helpt jou een stap vooruit in je loopbaan of de zoektocht naar een geschikt werk. Bij Coachpraktijk Achterhoek krijg je een arbeidsmarktscan om te ontdekken waar jouw kansen liggen, in combinatie met 4 uur loopbaancoaching.

Voor wie is dit gratis ontwikkeladvies?

Was het voor het ontwikkeladvies vanuit ‘NL Leert door’ in 2020 en 2021 nog voor iedereen mogelijk om een loopbaancoach in te schakelen, nu komen alleen mensen met een hoogst genoten opleiding op mbo-2 niveau als achtergrond in aanmerking voor subsidie.
Concreet betekent dit:

  • géén opleiding afgerond 
  • basisonderwijs 
  • vmbo of mavo 
  • mbo-1/mbo entree 
  • mbo-2 

Wat houdt het ontwikkeladvies in?

Het loopbaantraject van Coachpraktijk Achterhoek duurt vier uur en begint met een arbeidsmarktscan waarbij jouw mogelijkheden en kansen in kaart worden gebracht, toegespitst op jouw vaardigheden, talenten, interesses en mogelijkheden. Deze arbeidsmarktscan vormt de basis van waaruit de rest van het traject wordt vormgegeven.

Na afronding van het traject beschik je over een gedetailleerd loopbaanadvies waarmee jij aan de slag kunt gaan. Wat dat precies inhoudt, is afhankelijk van je situatie. Je kunt met dit advies op zak bijvoorbeeld gerichter op zoek gaan naar passend werk, van carrière switchen of je verder gaan ontwikkelen in je huidige functie en werkveld door je kennis en vaardigheden te versterken of uit te breiden.

Hoe vraag ik een gratis ontwikkeladvies aan?

De overheid vereist dat je het ontwikkeladvies aanvraagt bij een coach die over voldoende werkervaring en de juiste certificering beschikt. Coachpraktijk Achterhoek is aangesloten bij de beroepsvereniging Noloc voor coaches met een kwaliteitskeurmerk en je kunt bij ons uiteraard terecht voor een gesubsidieerd ontwikkeladvies.

Het enige wat je zelf hoeft te doen, is het indienen van een aanvraag bij ons. Dit kan per e-mail of via ons contactformulier. Wij regelen voor jou de administratieve zaken die bij het traject komen kijken, waaronder de aanvraag voor de subsidie. Zo kun je je zelf volledig focussen op wat er voor jou toe doet: het ontdekken welke manier van werk zoeken, omscholen of bijscholen het best bij jou past en jou het best vooruit helpt in deze tijd.

Ervaringen van klanten

In 2020 en 2021 heeft Coachpraktijk Achterhoek veel mensen geholpen met een ontwikkeladvies door de subsidieregeling NL Leert Door. Een aantal ervaring van klanten:

“Ik heb het ontwikkeladviestraject bij Coachpraktijk Achterhoek gevolgd. Gabriëlle is een enthousiaste professional en heeft passie voor haar vak. Door haar doortastende vragen ben ik tot nieuwe inzichten gekomen die mij in de praktijk verder hebben geholpen en waar ik voor de langere termijn ook iets aan heb.”

“Het ontwikkeladviestraject was erg prettig.
Voordat ik begon aan het traject wist ik niet goed wat ik wilde doen qua baan. Mijn contract bij mijn huidige werkgever zou niet verlengd gaan worden, dus moest ik opzoek gaan naar iets anders. Ik wist dat ik wilde werken met kinderen, maar verder liep ik vast. Door de gesprekken met Gabriëlle en zeker ook door de tools die zij heeft ingezet, kreeg ik beter inzicht in mezelf en wat ik wilde gaan doen.”

Zullen we met jouw loopbaan aan de slag?

Coachpraktijk Achterhoek staat graag voor je klaar. Stuur ons een mailtje of vul het contactformulier in, dan zorgen wij dat we binnenkort samen jouw loopbaan onder de loep kunnen nemen en de beste oplossing voor jou gaan vinden.

De loopbaancoaching van Coachpraktijk Achterhoek wordt online of in het kantoor van Coachpraktijk Achterhoek in de Achterhoek (Silvolde) gegeven.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen