Talentmanagement

Talentmanagement is een term die steeds vaker opduikt, vooral op HR-gebied.

Een talent is meestal iemand met een hoog potentieel: sporters, muzikanten en artiesten die op weg zijn naar de top. Het talent is dan om een bepaalde vaardigheid op het hoogste niveau uit te kunnen voeren.

Ook binnen organisaties maak je gebruik van talenten van je medewerkers; de aanleg, kwaliteit en ambities. Dit tot het hoogste niveau.

Talent kun je wel hebben, maar als je competenties niet verder ontwikkelt, maak je er geen gebruik van. Talentmanagement is erop gericht om de juiste omstandigheden te creëren om dit talent te ontwikkelen en tot bloei te laten komen.

Als een medewerker werkt vanuit zijn of haar talent, dan gaat dit gemakkelijk. Het kost weinig moeite en geeft energie. Met als resultaat een blije medewerker én een positieve uitwerking op de productiviteit en het bedrijfsresultaat.

Waar begin je bij Talentontwikkeling?

Een goede start om te beginnen met talentontwikkeling is de afname van een Talenten Motivatie Analyse, de TMA. TMA meet drijfveren, talenten en motivatie en geeft hiermee een erg goed en concreet inzicht in bijvoorbeeld organisatievermogen, leidinggevende vermogens en emotionele balans.

Ik zet de TMA in tijdens alle loopbaantrajecten.
Je kunt ook bij mij terecht voor het maken van deze test (deze maak je online thuis) en het bespreken van de analyse in een individuele coachsessie in mijn praktijk.

Meer informatie? Neem gerust contact op!

Meer lezen over de TMA-talentenanalyse.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen