Teambuilding: ontdek elkaars drijfveren en talenten

Teambuilding speelt een belangrijke rol bij het vergroten van het succes van een team. Wanneer een medewerker zijn of haar collega’s beter leert kennen, bevordert dit de onderlinge samenwerking. Men weet welke collega’s over welke vaardigheden beschikken, wie het best kan helpen bij bepaalde problemen en hoe men deze collega’s het best kan benaderen. Wil jij ook werken aan de synergie binnen je team? Overweeg eens om een teambuilding workshop op het gebied van communicatie, drijfveren en persoonlijke ontwikkeling aan te vragen voor jouw team.

Het geheim achter een succesvol team

In een succesvol team is er sprake van een synergie; de totale output van het team is groter of beter dan de samengevoegde output van elke individuele werknemer zou zijn. Bij een succesvol team geldt het felbegeerde 1+1=3, waarbij uitstekend werk wordt geleverd doordat de teamleden zo goed op elkaar zijn afgestemd. Het kost enige tijd om dit te bereiken, maar als werkgever zijn er mogelijkheden om dit proces te ondersteunen en daardoor te versnellen. Door middel van teambuilding workshops zorg je dat je teamleden elkaar beter leren kennen, maar ook zichzelf.

Coachpraktijk Achterhoek biedt verschillende workshops voor teams, waarbij je werknemers meer leren over drijfveren, talenten, communicatiestijlen of netwerken. Door de inzichten die ze hierbij opdoen tijdens de workshop te bespreken, leren ze daarbij tevens hoe de ander in elkaar zit en hoe zij hier in de samenwerking op kunnen inspelen.

Waar liggen jouw talenten en waar doe je het voor?

De functieomschrijving van een werknemer vertelt je wat hij of zij doet, maar niet waarom hij of zij dit werk doet of waar hij of zij voldoening uit haalt. Om te leren wat jou en je collega’s drijft, waar jullie enthousiast van worden en energie uit halen, dat achterhalen we samen tijdens de workshop over drijfveren en talenten.

Voorafgaand aan de workshop maakt ieder teamlid online de drijfverentest, resulterend in een persoonlijk rapport. Tijdens de workshop zelf bespreken we samen de resultaten van ieder teamlid en gaan we aan de slag met de praktische toepassing hiervan. Je team leert wat elkaars kwaliteiten zijn en hoe deze in de samenwerking zo optimaal mogelijk kunnen worden benut. Hiermee gaan we gelijk aan de slag tijdens actieve groepsopdrachten waarbij je alle nieuwe inzichten praktisch leert toepassen.

De workshop bestaat uit een dagdeel, plus het vooraf invullen van de drijfverentest door de deelnemende teamleden. Evt. kan de workshop met enkele uren worden uitgebreid. Het resultaat? De onderlinge samenwerking tussen je medewerkers verbetert. Inzicht in talenten maakt het makkelijker om de juiste persoon aan de juiste taak te koppelen of in te schakelen wanneer iemand hulp nodig heeft. Inzicht in drijfveren zorgt dat medewerkers elkaar op een dieper niveau leren kennen, elkaar hierdoor beter begrijpen en beter kunnen samenwerken.

Teambuilding workshops voor elke organisatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden rond een teambuilding workshop voor jouw medewerkers? Tijdens een vrijblijvend gesprek denken wij graag met je mee bij het kiezen en afstemmen van de workshop die het best bij de uitdagingen en behoeften van jouw organisatie past. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek