Teambuilding: leer om beter met je tijd om te gaan

Inefficiënt werken is niet alleen zonde van je eigen tijd, maar ook van die van je collega’s. Moeizame communicatie, onrealistische planningen, onpraktische takenverdelingen, het draagt er allemaal aan bij dat er veel tijd verloren gaat. Daarnaast kosten deze issues vaak veel energie en kan het een hoop frustratie opleveren, om over vertraging binnen projecten nog maar te zwijgen. Het verbeteren van de time management skills onder het gehele team helpt deze problemen op te lossen en in de toekomst te voorkomen. Hoe je dit kan doen, dat leer je tijdens de workshop time management, die individueel of als teambuilding workshop kan worden verzorgd.

Slimmer werken, in plaats van sneller

Allereerst, time management betekent niet dat je meer leert doen in minder tijd, hoe handig dat misschien ook klinkt. Dat betekent namelijk dat je harder gaat werken, waardoor je onder meer druk staat, meer stress ervaart en sneller overbelast zult raken. Tijdens de workshop time management leer je juist hoe je slimmer kunt werken. Dat begint bij het in kaart brengen van je taken en verantwoordelijkheden, maar ook de zaken waar je daadwerkelijk de hele dag mee bezig bent. Door deze vervolgens te beoordelen op belang en urgentie zie je welke taken de prioriteit vereisen en kun je op basis hiervan met je planning aan de slag gaan.

Behalve het leren stellen van de juiste prioriteiten leer je tijdens de workshop ook hoe je een realistische, haalbare planning kunt maken. Om je vervolgens ook aan deze planning te kunnen houden is het belangrijk om je eigen valkuilen te leren kennen en te achterhalen hoe je deze voortaan kunt vermijden. Wanneer je van jezelf weet waar je meestal de mist in gaat, kun je gericht maatregelen nemen om dit te voorkomen. Je werkt echter niet alleen, dus mogelijk zul je hierover ook met je collega’s in gesprek moeten gaan.

Optimaliseer de onderlinge communicatie

Wanneer je veel samenwerkt met je collega’s is het voor de efficiëntie belangrijk om ook jullie onderlinge communicatie onder de loep te nemen. Door ervoor te zorgen dat iedereen precies weet wie welke verantwoordelijkheden en kwaliteiten heeft, kun je bijvoorbeeld gerichter om hulp vragen bij de juiste personen. Ook gaat de communicatie er vaak op vooruit wanneer je meer inzicht hebt in de communicatiestijl die het best bij elke collega past.

Misschien stoor je je vaak aan een collega die zijn e-mails vaak niet of pas laat beantwoordt, waardoor jij niet verder kan met je werk. Weet je echter dat deze collega erg veel e-mails ontvangt en daarom makkelijk jouw e-mails over het hoofd ziet, dan kun je er voortaan voor kiezen om even bij hem langs te lopen of hem te bellen met je vraag. Zo kan jij snel verder met je werk en heeft je collega weer iets minder e-mails om doorheen te spitten. Een andere collega die het moeilijk vindt om haar concentratie te herpakken nadat ze is afgeleid kun je juist beter wél een e-mail sturen in plaats van haar te bellen of langs te lopen bij haar bureau. Zo zijn er talloze voorbeelden van communicatieprocessen die verbeterd kunnen worden, waardoor een hoop frustratie voortaan wordt voorkomen.

Meer rust en structuur door beter time management

Tijdens de teambuilding workshop time management leren jij en je collega’s om beter met jullie tijd om te gaan. Coachpraktijk Achterhoek werkt hierbij onder andere met de theorieën en modellen van Stephen Covey en de Eisenhowermatrix. Afhankelijk van de behoeften van het team kan de workshop uit een dagdeel of een hele dag bestaan, incompany of extern. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met praktische opdrachten en maken we actieplannen voor de toekomst, waardoor alle teamleden op de best bij hen passende manier hun werkdagen kunnen optimaliseren. Hoe beter time management wordt ingezet, hoe meer rust en structuur je namelijk zult ervaren.

Wil je meer weten over deze workshop of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact op.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek