Zorg voor een ander begint bij jezelf

Als zorgmedewerker ben je constant bezig met het verbeteren van andermans kwaliteit van leven. Met de huidige personeelstekorten en hoge werkdruk staat dat bijna gelijk aan topsport. De zorg voor jezelf wil daar soms nog wel bij inschieten, terwijl veerkracht en vitaliteit juist in de zorg ontzettend belangrijk zijn. Zorgmedewerkers kunnen elkaar hierbij ondersteunen, maar dat vraagt wel een goede onderlinge band en communicatie. Om zorgteams daarbij te ondersteunen, geeft Coachpraktijk Achterhoek de teamtraining Drijfveren en Talenten voor zorgteams.

Een goede samenwerking begint bij zelfkennis

Je hebt vast wel een idee van wat jij belangrijk vindt in het leven en kunt ook wel beredeneren welke invloed dit heeft gehad bij het maken van je levenskeuzes, waaronder de keuze om in de zorg aan de slag te gaan. Daarin zul je ongetwijfeld ook wat overlap gaan zien tussen jou en je collega’s. Toch zul je merken dat er ook veel onderlinge verschillen zijn. Dat heeft onder andere te maken met jullie persoonlijke drijfveren en talenten. Wie je bent en wat je belangrijk vindt, dat neem je altijd mee, dus ook in je werk.

De teamtraining Drijfveren en Talenten begint daarom met een stukje inzicht in jezelf. Jij en je collega’s vullen voorafgaand aan de workshop eerst online een drijfverentest in. De uitslag van die test ontvangen jullie tijdens de workshop in de vorm van persoonlijke rapporten, die inzicht geven in jullie drijfveren en talenten. Je leert waarom je bepaalde keuzes maakt, waar jij energie uit haalt en over welke talenten je van nature beschikt.

Wie zijn jouw collega’s nou écht?

Tijdens de workshop bespreken we samen de uitkomsten van de drijfverentesten die jullie hebben ingevuld. Hierdoor leer je wie je collega’s nou écht zijn, waarom zij doen wat ze doen en wat voor hen belangrijk is. Deze inzichten helpen je bijvoorbeeld bij het kiezen van de juiste collega om te benaderen bij problemen en de manier waarop je het best met de ander kunt communiceren. Inzicht in elkaars talenten zorgt ervoor dat je deze goed kunt benutten. Het resultaat? Een betere samenwerking, maar ook een betere onderlinge band, wat zowel de vitaliteit van het team als ieders individuele veerkracht ten goede komt.

We gaan na de bespreking van de rapporten aan de slag met gerichte groepsopdrachten waarin je de nieuwe inzichten in jezelf en je collega’s leert toepassen in de praktijk. Uiteraard is er ook ruimte voor het inbrengen van eigen vragen over situaties die binnen je team spelen. Samen zorgen we ervoor dat je team nog sterker staat en daardoor beter is opgewassen tegen alle uitdagingen waar je in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgt.

Wil je hiermee aan de slag? Plan dan deze training voor zorgteams!

De teamtraining Drijfveren en Talenten voor teams in de zorg duurt één dagdeel. Je kunt ervoor kiezen om de training bij Coachpraktijk Achterhoek te volgen in Silvolde, maar onze coaches kunnen de training ook op locatie verzorgen. Dat kan als onderdeel van een teambuildingdag op een externe locatie, maar bijvoorbeeld ook bij jouw ziekenhuis of zorginstelling, zodat je in je vertrouwde werkomgeving de samenwerking binnen je team kan versterken.

We gaan graag met je in gesprek om de workshop zo goed mogelijk op jou en je team af te stemmen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek