TMA Talentenanalyse

Je bent het meest effectief, succesvol en gemotiveerd als je werk doet dat dicht bij je ware aard ligt.

Coachpraktijk Achterhoek gebruikt de TMA Talentenanalyse om drijfveren, talenten en daarmee motivatie te meten.

De test meet 22 drijfveren en 44 talenten. De uitslag geeft je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 53 TMA Competenties. Het geeft informatie over je persoonlijkheid en talenten en is ontwikkelingsgericht geschreven. Daarnaast geeft TMA adviezen over de ideale werkomgeving, leer- ontwikkelstijl en de aanleg voor 53 competenties.

Voorbereiding

De talentenanalyse duurt ongeveer een uur en is een test die je achter de computer invult. De vragen bestaan uit stellingen en gedragsitems waarbij je telkens moet kiezen welke het beste bij je past. Er is geen goed of fout, je hoeft je niet voor te bereiden op de test. Sterker nog; voorbereiden zou de testuitslag kunnen beïnvloeden en dan krijg je geen goed beeld.

Deelgebieden

In het rapport van de analyse wordt inzicht gegeven in een aantal deelgebieden. Nogmaals; er is geen goed of fout; je krijgt inzicht in kwaliteiten en valkuilen.

Emotionele balans
Dit gebied geeft inzicht in o.a. eigenwaarde, ontzag en steunbehoefte. De emotionele balans geeft een indicatie van de manier waarop je kunt omgaan met stressvolle situaties en is de rode draad door het talentenprofiel.

Motieven
Waardoor word je gemotiveerd op prestaties te leveren? Motivatie hiervoor kan bijvoorbeeld erkenning, afwisseling, ambitie of uitdaging zijn.

Sociale talenten
Hoe gedraag je je in relatie tot anderen? Kun je je goed inleven, ben je hulpvaardig, extravert of introvert?

Beïnvloedende talenten
Ben je volhardend en heb je de energie om zaken voor elkaar te krijgen? Kom je op voor je eigen belangen of pas je je snel aan?

Leidinggevende talenten
Kun je beslissingen nemen, onafhankelijk denken en handelen en verantwoordelijkheid nemen? Ben je meer gericht op jezelf of op het team? Heb je de ambitie om leiding te geven?

Organisatie talenten
Hoe structureer je je leven en werk? Ben je doelgericht, pragmatisch en hou je van structuur?

Voor wie?

Een TMA Talentenanalyse is geschikt:
• Bij de selectie en beoordeling van medewerkers
• Bij studiekeuzetrajecten en beroepskeuzevraagstukken
• Bij reïntegratietrajecten

Het resultaat

Door deze test heb je inzicht in talenten, drijfveren en daarmee motivatie. TMA helpt mensen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen, zodat ze effectiever en gelukkiger in werk worden. TMA maakt loopbaankeuzes overzichtelijk door een concreet inzicht in talenten en competenties.
Het geeft je inzicht in welke competenties je kunt ontwikkelen.

"TMA helpt je om je talent te ontdekken en te ontwikkelen, zodat je gelukkiger en effectiever in je werk wordt."

Gabriëlle Kiefmann​

Leer waar jouw talenten liggen en hoe je deze in kunt zetten
om gelukkiger te worden in je werk

Coachpraktijk Achterhoek helpt jou om het beste uit jezelf te halen. Jij bent op je best wanneer je werk doet dat past bij wie je bent. Wij helpen jou dit te achterhalen met goede gesprekken in combinatie met de TMA analyse. In dit traject krijg je inzicht in je talenten, drijfveren, competenties en ontwikkelingsmogelijkheden, plus de carrièremogelijkheden die daar goed bij aansluiten.

Wil je meer weten over jouw talenten en wat je hiermee kunt doen?
Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we jouw uitdagingen kunnen aanpakken.