Teambuilding Workshop: DISC

Het ingewikkelde van communicatie, zeker in een team, is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag (en communicatie) vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie. Dat kan in een team voor veel problemen zorgen. Door meer inzicht te krijgen in de communicatie van je collega’s ontstaat er betere samenwerking en onderling begrip.

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Met de DISC team training krijg je hier meer inzicht in zodat je elkaar beter kunt begrijpen. Je leert afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie harmonieuzer zijn.

Ontdek het tijdens de praktische en leerzame teambuilding workshop DISC. De workshop bestaat uit twee dagen, incompany of extern. Een teambuildingsdag of een training van meerdere dagen is ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Workshop DISC bij Coachpraktijk Achterhoek

Wat gaan we doen?
De DISC team training vergroot de kennis van je eigen gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, worden conflicten voorkomen, ga je prettiger werken en kom je samen tot een beter resultaat. Na afloop van een teamtraining krijgt ieder teamlid zijn eigen persoonlijke stijl (DISC) profiel mee.

Tijdens de teambuilding workshop:

  • Krijg je informatie over DISC en communicatie
  • Je ontvangt je eigen rapport
  • Gaan we samen aan slag met gerichte groepsopdrachten

Het resultaat

  • Communicatie- en gedragspatronen binnen jouw team worden zichtbaar
  • Inzicht en kennis over de communicatie binnen het team
  • Voorkomen van conflicten
  • Beter samenwerken tot een beter resultaat

Waarom meedoen aan de DISC workshop?

  • Vergroot de kennis van je eigen gedrag en dat van je collega’s
  • Teamleden leren beter communiceren
  • DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen

Gabriëlle Kiefmann​

Leer meer over de communicatie
en gedragspatronen binnen jouw team

Coachpraktijk Achterhoek helpt teams om het beste uit zichzelf te halen. Elkaar goed kennen is daarvoor essentieel. Tijdens de DISC workshop leren jullie meer over jezelf en over elkaar. Iedereen maakt eerst individueel de DISC analyse, waarna ons team jullie begeleidt tijdens groepsopdrachten om elkaar beter te begrijpen.

Wil jij meer inzicht en kennis in hoe je team in elkaar steekt en onderling communiceert?
Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we jouw uitdagingen kunnen aanpakken.