Teamtraining:
Duurzame inzetbaarheid vitaliteit

In de vacature die je ooit las over je huidige baan kwamen ongetwijfeld termen langs als “stressbestendig” en “presteert goed onder druk”. En zo niet, dan zijn ze vast ter sprake gekomen tijdens het sollicitatiegesprek. De meeste mensen kunnen voor korte tijd uitstekend omgaan met stress en een hoge werkdruk, maar als dit te vaak van hen wordt gevraagd zal het uiteindelijk misgaan, met ziekteverzuim, afgenomen motivatie of zelfs een burn-out als gevolg.

Om je werk goed te kunnen doen én goed in je vel te blijven zitten, is het belangrijk om een duurzame manier van werken aan te leren. Tijdens de workshop Duurzame Inzetbaarheid gaan we hiermee aan de slag. Je leert hoe je mentaal en fysiek fit wordt en blijft, hoe je jezelf kunt blijven ontwikkelen in je werkveld en hoe je overbelasting voorkomt. Je krijgt inzichten in hoe jouw situatie er nu voor staat, kiest je verbeterpunten en maakt een concreet plan om hieraan te werken.

Deze workshop voor teams wordt door Coachpraktijk Achterhoek verzorgd. Dat kan zowel incompany als extern. Afhankelijk van je wensen duurt de workshop een dagdeel of een volledige dag.

Workshop Duurzame Inzetbaarheid bij Coachpraktijk Achterhoek

Wat gaan we doen?
Tijdens de workshop leer je allereerst wat duurzame inzetbaarheid precies is en waarom dit zo belangrijk is. Na deze introductie van het thema gaan we in kaart brengen hoe iedereen er nu voor staat qua mentale en fysieke fitheid. Van daaruit kijken we naar de toekomst: wat heb jij nodig om met plezier te werken, je betrokken te voelen bij je baan en werkgever en om productief te zijn? Waar ligt jouw ruimte om te groeien en je verder te ontwikkelen? Tegen welke valkuilen loop je hierbij aan? Op basis van de inzichten die je tijdens de workshop opdoet, maak je vervolgens een concreet stappenplan waarmee je de komende tijd kunt werken aan een toekomstbestendige loopbaan en werkstijl.

Tijdens de workshop
• Krijg je inzicht in je huidige mentale en fysieke fitheid
• Leer je hoe je meer regie over je loopbaan kunt pakken
• Vergroot je je veerkracht, wendbaarheid en eigenaarschap
• Richten we ons op stress verminderen in plaats van ermee omgaan

Het resultaat
• Je verlaagt je werkdruk en daarmee het risico op een burn-out
• Je raakt meer betrokken bij zowel je werk als je werkgever
• Je weet het verschil tussen gezonde en ongezonde stress
• Je hebt een concreet persoonlijk plan om mee aan de slag te gaan

4 redenen om mee te doen aan de workshop Duurzame Inzetbaarheid

  1. Minder ziekteverzuim en overspanning door beter inzicht in je grenzen
  2. Toename van je eigen regie, motivatie en betrokkenheid
  3. Inzicht in hoe je er mentaal en fysiek voor staat en hoe je fitter wordt
  4. Gelijk stappen zetten door je eigen, persoonlijke plan van aanpak

Gabriëlle Kiefmann​

Leer hoe je mentaal en fysiek fit wordt en blijft

Coachpraktijk Achterhoek helpt jou om het beste uit jezelf te halen. Tijdens deze workshop leren jij en je collega’s om meer inzicht te krijgen in je eigen grenzen en maak je een persoonlijk plan. Dat stelt je in staat om je werkdruk beter te reguleren en je veerkracht te vergroten, waardoor je overspanning voorkomt.
Ons team kan deze workshop incompany of extern verzorgen.

Wil jij meer leren over duurzame inzetbaarheid en hoe je duurzaam kunt werken?
Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we jouw uitdagingen kunnen aanpakken.

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek