Teamtraining: Omgaan met stress

Stress hoort nou eenmaal bij het leven. Vroeger stelde stress ons in staat om gevaarlijke situaties te kunnen overleven, vandaag de dag zorgt het ervoor dat we strakke deadlines toch kunnen halen. Echter, wanneer we te vaak te veel stress ervaren zonder onszelf de tijd en ruimte te gunnen om hiervan te herstellen, ligt overspanning of zelfs een burn-out op de loer.

De statistieken rond dat thema zijn niet best. 17,3% van alle werknemers ervaart burn-outgerelateerde klachten en werkstress is de hoofdreden van bijna 35% van al het ziekteverzuim. Daarom is het hoog tijd dat we dit probleem bij de bron aanpakken: we moeten stress waar nodig voorkomen. Kan dat niet, dan moeten we er op een gezonde manier mee omgaan.

Tijdens de workshop Omgaan met Stress gaan we hiermee aan de slag. Jij en je team leren hier wat stress is en waar het onderscheid ligt tussen gezonde stress en problematische stress. Je leert waar jij energie van krijgt en wat jou energie kost, waar je valkuilen liggen en in welke ongezonde patronen je vervalt. Je leert hoe je deze patronen kunt doorbreken, hoe je de valkuilen kunt vermijden en op welke andere manieren jij ervoor zorgt dat je je werk met plezier kunt blijven doen, zonder dat je gezondheid hieronder hoeft te lijden.

Coachpraktijk Achterhoek kan deze workshop inhouse of extern verzorgen. Afhankelijk van je wensen duurt de workshop een dagdeel of een hele dag.

Workshop Duurzame Inzetbaarheid bij Coachpraktijk Achterhoek

Wat gaan we doen?
Voorafgaand aan de workshop vult iedereen thuis alvast een online vragenlijst in. Deze vragen gaan over je huidige stressniveaus en de oorzaken van deze stress. Deze inzichten neem je mee naar de workshop, waar we hiermee verder aan de slag gaan. Je leert wat stress precies is, welke oorzaken het kent en wat de gevolgen kunnen zijn. Tijdens praktische opdrachten gaan we concreet aan de slag om beter te leren ontspannen, gezondere keuzes te maken en stress waar mogelijk te voorkomen. Doordat je met je collega’s hierover in gesprek gaat, leer je elkaar beter kennen en kun je elkaar voortaan ook beter ondersteunen tijdens stressvolle situaties.

Tijdens de workshop
• Leer je wat werkstress inhoudt en waar het toe kan leiden
• Krijg je inzicht in je eigen stressniveau en de oorzaken hiervan
• Ga je meteen concreet aan de slag met praktische opdrachten
• Leer je je collega’s beter kennen en kun je elkaar beter ondersteunen.

Het resultaat
• Je weet waar jij gestrest van raakt en hoe je hiermee kunt omgaan
• Je kent je ongezonde patronen en kunt deze voortaan doorbreken
• Je weet hoe je het best kunt ontspannen wanneer je gestrest bent
• Jij en je collega’s kunnen elkaar goed ondersteunen bij werkstress.

Waarom meedoen aan de workshop Omgaan met stress?

  • Achtergrondkennis over gezonde stress en ongezonde stress
  • Inzicht in je eigen valkuilen en ongezonde patronen
  • Concrete tips en methoden om stress in je leven te verminderen
  • Minder verzuim en uitval door overspanning en burn-outs

Gabriëlle Kiefmann​

Leer meer over waar jij gestrest van raakt,
wat dit met je doet en hoe je hiermee kunt omgaan

Coachpraktijk Achterhoek helpt jou om het beste uit jezelf te halen. Stress staat jou en je collega’s hierbij vaker in de weg dan jullie je beseffen. Ons team helpt jullie om hier inzicht in te krijgen en leert jullie om hier op een gezonde manier mee om te gaan en hoe jullie elkaar hierbij kunnen ondersteunen.

Wil jij meer leren over het managen van stress?
Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we jouw uitdagingen kunnen aanpakken.

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek