Teamtraining: Workshop Werkgeluk

Het klinkt ontzettend logisch. Medewerkers die met tegenzin naar hun werk gaan met als voornaamste motivatie dat ze daardoor hun rekeningen kunnen betalen zijn doorgaans minder productief, creatief en vernieuwend. Nog belangrijker is dat ze er zelf ook niet gelukkig van worden. Gezien de hoeveelheid tijd die we gemiddeld doorbrengen op ons werk is het belangrijk om je loopbaan zo vorm te geven dat je er zelf ook een zekere mate van plezier en voldoening uit haalt.

Er zijn allerlei factoren die jouw werkgeluk beïnvloeden. Het gaat er niet eens zozeer om dat je je werk leuk vindt. Vervelend werk waarmee je andere mensen meteen erg blij maakt kan er alsnog voor zorgen dat je aan het eind van de dag voldaan naar huis gaat en de volgende dag opgetogen weer begint. Omgekeerd kun je ondanks een inhoudelijk leuke baan alsnog met tegenzin naar je werk gaan, bijvoorbeeld omdat je werkdruk heel hoog is, je niet wordt uitgedaagd of niet goed met je collega’s overweg kan.

Tijdens de workshop Werkgeluk gaan we samen op zoek naar de factoren die belangrijk zijn voor de mate van werkgeluk die jij ervaart. Je leert wat werkgeluk inhoudt, hoe je je werkgeluk kunt meten en hoe je middels je eigen, concrete stappenplan toe kunt werken naar meer werkgeluk. Deze workshop duurt een dagdeel of een hele dag en kan inhouse of extern worden verzorgd.

Workshop Werkgeluk bij Coachpraktijk Achterhoek

Wat gaan we doen?
We beginnen de workshop met een stuk theorie, want wat is werkgeluk nou eigenlijk? Vervolgens ga je zelf aan de slag om te ontdekken wat werkgeluk voor jou persoonlijk betekent. Dat doen we op basis van verschillende bewezen modellen. Verschillende onderdelen die bij werkgeluk komen kijken nemen we uitgebreid in behandeling. We brengen in kaart wat jouw energiegevers en energienemers zijn en maken uiteindelijk een concreet actieplan waarmee jij kunt werken richting meer werkgeluk.

Tijdens de workshop
• Leer je wat werkgeluk precies is en wat daarbij komt kijken
• Zet je op een rij wat werkgeluk voor jou persoonlijk inhoudt
• Leren jij en je teamgenoten elkaar beter kennen
• Maak je een concreet plan om aan je werkgeluk te werken

Het resultaat
• Je ervaart meer zingeving en gaat met meer plezier naar je werk
• Je weet wat werkgeluk voor jou inhoudt en hoe je dit kunt meten
• Je begrijpt beter hoe je teamgenoten in het leven en hun loopbaan staan
• Je hebt een concreet stappenplan om naar meer werkgeluk toe te werken

Waarom meedoen aan de workshop Werkgeluk?

  • Meer zingeving en daardoor voldoening ervaren in je werk
  • Betere samenwerking doordat je je team beter leert kennen
  • Meteen praktisch aan de slag door je eigen, concrete stappenplan
  • Uiteindelijk werk je productiever, creatiever en vernieuwender
 

Gabriëlle Kiefmann​

Leer wat werkgeluk voor jou betekent
en hoe je hier meer naartoe kunt werken

Coachpraktijk Achterhoek helpt jou om het beste uit jezelf én je werk te halen. Tijdens deze workshop leren we jou en je collega’s wat werkgeluk voor elk van jullie inhoudt, hoe jullie hieraan kunnen werken en hoe jullie elkaar hierbij kunnen ondersteunen. Samen zorgen we dat iedereen meer voldoening uit zijn of haar werk kan halen.

Wil jij meer leren over het belang van werkgeluk en meer gemotiveerde werknemers?
Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we jouw uitdagingen kunnen aanpakken.