Wat is stress op de werkvloer?

stress werkvloer

Begin november is het de week van de werkstress. Een mooie gelegenheid om aandacht te besteden aan stress op de werkvloer, want wat is dat nu eigenlijk?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. ArboNed heeft recent dan ook alarm geslagen over het stijgende aantal burn-outs op de werkvloer. Meer dan één miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes.

Werken met werkstress
Stress is een veroorzaker van klachten zoals slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, hoge bloeddruk, paniekaanvallen en een overspannen gevoel. Voortdurend onder spanning staan is slecht voor je gezondheid. In veel organisaties zijn er collega’s die vanwege werkstress thuis zitten of hun werkdruk niet of nauwelijks aan kunnen. Dat is alarmerend, want gemiddeld blijven werknemers 242 dagen thuis vanwege een burn-out en ook de kans op een tweede burn-out is aanzienlijk.

Weg met stress
Maar, wat gebeurt er als je te veel stress ervaart? Wanneer je draaglast groter is dan je draagkracht, slaat de weegschaal door. Je bent én voelt je uit balans. Hoe langer je uit balans blijft, hoe meer risico je loopt op een depressie. Af en toe uit balans zijn hoort bij het leven en meestal heb je genoeg draagkracht om zelf weer in balans terug te komen. Maar soms heb je ook even hulp van buitenaf nodig. Want wie stress op het werk succesvol aanpakt, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim.

Coachpraktijk Achterhoek kan je helpen. Het doel van stresscoaching is om meer grip te krijgen op je eigen situatie zodat je minder stress ervaart. Wil je meer weten over coaching bij stress? Neem dan contact op, het eerste gesprek is altijd gratis.

Bron: http://nos.nl/artikel/2140731-arboned-slaat-alarm-over-burnouts-op-de-werkvloer.html

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen