Laat je adviseren tijdens de Week van de Loopbaan

We leven in bijzondere tijden, zeker ook als het op werk aankomt. De afgelopen twee jaar moesten we massaal thuis werken. In sommige sectoren waarin de werkdruk al hoog was, zoals het onderwijs en de zorg, is die druk nog verder gestegen. En inmiddels kampen we met een historisch personeelstekort: per 100 werklozen staan er 143 vacatures open. Als werkzoekende heb je nu ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen. Wie al werk heeft, maar zich hier niet helemaal op zijn of haar plek voelt, heeft meer dan ooit de mogelijkheid om zich verder te oriënteren. De vele mogelijkheden leiden echter ook tot keuzestress, want hoe weet je zeker dat je de juiste baan kiest?

Wanneer je tegen zo’n loopbaanvraagstuk aanloopt is het vaak fijn als iemand met je meedenkt. Nou kun je je vrienden, partner, familie of collega’s om advies vragen, maar vaak is het nog waardevoller wanneer je iemand inschakelt die jouw situatie zonder vooroordelen bekijkt en je vanuit professionele expertise kan adviseren: een loopbaancoach. De loopbaancoaches van Coachpraktijk Achterhoek zijn hier specifiek voor opgeleid, beschikken over jaren aan ervaring en werken met goed onderbouwde tests en analyses, zoals de TMA Talentanalyse, DISC en de Enneagram kleurentest.

De Week van de Loopbaan: laagdrempelig en vrijblijvend advies

Om iedereen de kans te geven om laagdrempelig en vrijblijvend kennis te maken met loopbaanbegeleiding wordt jaarlijks in september de Week van de Loopbaan georganiseerd. Dit is een initiatief van Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches, waar Coachpraktijk Achterhoek bij is aangesloten. Uiteraard doen wij dit jaar opnieuw mee, dus ben je van 12 tot en met 17 september 2022 van harte welkom voor een geheel vrijblijvend gesprek over de uitdagingen waar jij in je loopbaan tegenaan loopt.

Tijdens dit loopbaangesprek denkt één van onze coaches met je mee over jouw loopbaanvraagstuk. Dat kan van alles zijn. Misschien twijfel je of je wel geschikt bent voor je huidige werk. Misschien vind je je baan voor nu prima, maar zie je je toekomst anders voor je en weet je niet hoe je hiermee aan de slag gaat. Of misschien heb je nu even geen werk, maar zou je dat wel graag willen en weet je niet welke functie het best bij jou past of hoe je jezelf het best kunt presenteren. Loopbaancoaching helpt jou hierbij op weg.

Hoe ga je verder na het gratis gesprek?

Na het gratis loopbaangesprek tijdens de Week van de Loopbaan heb je het een en ander om over na te denken. Misschien kun je zelf verder met de nieuwe kennis en inzichten die je hebt opgedaan. Nu je weet wat een coach voor je kan betekenen en hoe deze te werk gaat kan het natuurlijk ook zo zijn dat je graag verder op weg geholpen wil worden bij het oplossen van je loopbaanvraagstuk.

Bij Coachpraktijk Achterhoek staan jouw motivatie, talenten, drijfveren en sterke en zwakke punten daarbij centraal. Tijdens een loopbaantraject maken we graag gebruik van de TMA Talentenanalyse, waarmee we in kaart kunnen brengen wie jij bent, wat je drijft en waar je talenten liggen, waardoor we kunnen onderzoeken of je huidige baan goed bij je past. Wanneer je nog zoekt naar werk kan deze analyse je richting geven in je zoektocht. Afhankelijk van je behoeften bestaat het traject uit de TMA Talentenanalyse en één sessie om deze te bespreken of uit een uitgebreider traject van bijvoorbeeld vijf sessies, waarbij we concrete loopbaandoelen stellen en een praktisch stappenplan maken om hier naartoe te werken.

Meld je aan voor een gesprek!

Wil je graag vrijblijvend in gesprek over jouw loopbaanvraagstuk met een coach van Coachpraktijk Achterhoek? Meld je dan aan voor een afspraak tijdens de Week van de Loopbaan. Van 12 tot en met 17 september 2022 kun je je gratis laten inspireren in onze praktijk in Silvolde. Je kunt je aanmelden via onze contactpagina.

 

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek