Week van de Loopbaan 2021

Op 13 september gaat de landelijke Week van de Loopbaan van start. Deze week is een initiatief van beroepsvereniging Noloc en stelt jou in staat om laagdrempelig kennis te maken met een aangesloten loopbaancoach in jouw omgeving. Dit jaar ben je de gehele week welkom voor een gratis en vrijblijvend loopbaangesprek bij een van de meer dan 500 deelnemende praktijken, waaronder Coachpraktijk Achterhoek. Wat je in zo’n gesprek kunt bespreken en hoe je je ervoor kunt aanmelden, dat lees je in deze blog.

Werk aan je loopbaan, juist nu

De coronacrisis heeft veranderingen teweeg gebracht in vrijwel iedere sector. Waar je ook werkt, het virus of de getroffen maatregelen zullen voor jou het een en ander hebben veranderd. Misschien moet je nu bijvoorbeeld thuis werken omdat je kantoor grotendeels gesloten is. Misschien ben je je baan verloren, bijvoorbeeld omdat je in de cultuursector werkte. Of misschien werk je in de zorg en heb je het nu daarom juist drukker dan ooit te voren. Deze veranderde situatie brengt verschillende uitdagingen met zich mee, uitdagingen waar een loopbaancoach je bij kan helpen.

Tijdens een gesprek met een ervaren loopbaancoach breng je jouw mogelijkheden, interesses, motivatie en huidige situatie in kaart en kijken jullie samen naar de vervolgstappen die het best bij jou passen. Wanneer je op zoek bent naar werk, kan het voor jou bijvoorbeeld erg waardevol zijn om goed in kaart te brengen welke vorm van bijscholing je het best kan volgen om beter aan te sluiten op de baan die je het liefst zou hebben. Heb je al een baan, maar heb je het gevoel dat je hierin vastgeroest zit en zie je weinig kansen om te groeien? Tijdens een loopbaangesprek zul je vaak zien dat er toch kansen voor jou zijn of dat je beter op je plek zou zijn binnen een andere functie of organisatie. Je besteedt gemiddeld 90.000 uren van je leven aan je werk, dus is het heel logisch om je baan zo vorm te geven dat je er zelf ook voldoening uit haalt.

Gratis loopbaanadvies tijdens de Week van de Loopbaan

Ook bij Coachpraktijk Achterhoek ben je van 13 tot en met 17 september van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Dit kan bij ons op locatie in Silvolde (met inachtneming van de geldende maatregelen) of online. Heb je specifieke vragen over je loopbaan of ben je nog zoekend in je mogelijkheden? We gaan er graag samen met jou mee aan de slag! Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met je op om het gesprek in te plannen.

Het gratis loopbaangesprek geeft jou inzichten waar je zelf concreet mee aan de slag kan, maar het kan ook aanleiding vormen om een loopbaantraject op te starten.

Goed om te weten: ook werkgevers kunnen gebruik maken van het gesprek. Voor jou als werkgever is het interessant om de verschillende ontwikkelingsmogelijkheden van jouw personeel eens met een loopbaanprofessional te bespreken. Zeker wanneer je door deelname aan de NOW 2.0 verplicht bent om je medewerkers te stimuleren zich verder te ontwikkelen.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen

Gabrielle kiefmann coachpraktijk achterhoek