Workshop Werkgeluk

We brengen een ontzettend groot deel van ons leven door op ons werk. Tegenwoordig werken we gemiddeld al significant korter dan we enkele decennia geleden deden, maar het blijft ongeveer veertig uur per week, vanaf het moment dat we afstuderen totdat we met pensioen gaan. Nou kunnen we ons werk zien als een noodzakelijk kwaad, iets vervelends dat we nou eenmaal moeten doen om het dak boven ons hoofd en de leukere dingen in het leven te kunnen betalen. Zou het echter niet veel beter zijn als we ons werk zo inrichten dat het niet afdoet aan ons geluk, maar er juist aan bijdraagt?

Vooropgesteld: werkgeluk hoeft niet per se in te houden dat je je werk fantastisch leuk vindt. Natuurlijk is het fijn als dit voor jou wel zo is, maar dat is niet het enige waar werkgeluk om draait. Ook werk dat je inhoudelijk niet leuk vindt kan alsnog bijdragen aan jouw geluk. Vervelende werkzaamheden waarmee je andere mensen heel blij mee maakt, zorgen er vaak toch voor dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat. Leuke collega’s waar je graag mee samenwerkt leveren ook een significante bijdrage aan jouw werkgeluk.

Daar tegenover staat dat werk dat je oprecht graag doet alsnog heel vervelend kan zijn als de druk te hoog ligt, je slecht met je leidinggevende overweg kan of je je collega’s niet kunt uitstaan. En zelfs wanneer je eigenlijk heel positief bent over alle eerdergenoemde punten, kan een gebrek aan uitdaging jouw werkgeluk alsnog zodanig in de weg staan dat je je toch neerslachtig of ongemotiveerd kan gaan voelen. Uiteindelijk kunnen al deze scenario’s erin resulteren dat je overspannen raakt.

Wat betekent werkgeluk voor jou?

Alle bovengenoemde gevolgen van een gebrek aan werkgeluk zijn uiteraard in de eerste plaats nadelig voor jouzelf, maar uiteindelijk ook voor de rest van je team en je werkgever. Want: gelukkige medewerkers zijn creatiever, innovatiever en vaak ook productiever. Wanneer we ons werk met plezier en voldoening doen, het goed met onze collega’s en leidinggevende kunnen vinden, voldoende worden uitgedaagd en niet te veel onder druk worden gezet, is het geen probleem om een groot deel van onze tijd hierin te steken.

Dit klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wat werkgeluk precies inhoudt en hoe het kan worden bereikt, dat verschilt per persoon. En wanneer je er alleen voor staat, kan het soms ook lastig zijn om in te zien wat je kunt doen om gelukkiger te worden op je werk of om de juiste stappen te ondernemen. Coachpraktijk Achterhoek helpt teams hierbij door middel van de teambuildingworkshop Werkgeluk. Deze workshop begint met een stuk theorie, de uitleg van wat werkgeluk nou eigenlijk inhoudt, waarna hier op individueel en teamniveau invulling aan wordt gegeven.

Per persoon brengen we in kaart wat werkgeluk voor hem of haar betekent, waar men al tevreden over is en waar momenteel de ruimte voor verbetering ligt. Dat bespreken we vervolgens met het gehele team, waardoor jij en je collega’s elkaar beter leren kennen en elkaar ook op weg kunnen helpen. Tijdens de workshop maak je ook je eigen, persoonlijke stappenplan waarmee je concreet naar jouw definitie van werkgeluk toe kunt werken.

Wil je meer weten over hoe je het enthousiasme, de creativiteit en inventiviteit in jouw team kunt laten toenemen door de workshop Werkgeluk? Neem dan contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Meer berichten

Hoe kan ik je helpen